Omrop Fryslan bij Vecened

Rookmelders zijn vanaf vrijdag 1 juli wettelijk verplicht in alle huizen. Donderdag 30 juni werd onze collega, Sjouke Heeres, geïnterviewd door Omrop Fryslan voor de radio en televisie. 

Tijdens het gesprek vertelt Sjouke meer over rookmelders en waar je precies op moet letten. Bekijk hieronder het item: 

 

Wist je dat Vecened ook rookmelders bij je thuis installeert?

Weet je niet precies hoeveel rookmelders je nodig hebt en waar ze opgehangen moeten worden? Vecened neemt dit allemaal uit handen en biedt Rookmelders Montageservice aan in Friesland aan.

 

Wil je er helemaal zeker van zijn dat de rookmelders goed worden gemonteerd en op de juiste plek hangen? Maak dan gebruik van de Rookmelder Montageservice Friesland van Vecened . De rookmelder installateur van Vecened komt bij je thuis in de provincie Friesland om de rookmelders bij je thuis te installeren. De medewerker geeft advies over het aantal rookmelder en geeft uitleg over het gebruik.

Bij Vecened ben je verzekert van een goede montage van de rookmelders.

Kijk voor meer informatie hier

Offerte aanvragen

 

 

 

Interview met Sjouke Heeres uitgeschreven: 

 

Vraag: Waarom worden rookmelders verplicht?

“Voor het grootste deel doe je het voor jezelf, voor je eigen veiligheid. Het is ieders eigen verantwoordelijkheid. Als je geen rookmelders hebt en er gebeurt iets, dan ben je zelf verantwoordelijk. Maar uiteindelijk zal de verzekering er ook wat van vinden, en de gemeente ook.”

 

 

Vraag: Wat als je het niet doet, kun je dan bijvoorbeeld een boete krijgen?

“Niet meteen. Er komt geen actieve controle op het hebben hangen van rookmelders. Gemeenten kunnen wel langskomen om te controleren. Dat zal wat actiever bij de bedrijven zijn. Bij hen zit er ook wat meer verplichting bij. Er kunnen boetes worden uitgeschreven. Dat zal meer bij de verhuurders zijn dan bij particuliere woningeigenaren.”

 

 

Vraag: Zijn de rookmelders bij jullie nog aan te slepen?

“We hebben meer aanvragen. We hebben het idee dat er meer mensen actief mee bezig zijn. Maar we kunnen niet zeggen dat er sprake is van een echte run op de rookmelders.”

 

Vraag: Hoe kan dat?

“Ik denk dat veel mensen nog niet weten dat het een verplichting is en wat de gevolgen zijn als ze geen rookmelders hebben. Misschien hebben ze er te weinig over gelezen.”

 

Vraag: Jullie zijn gespecialiseerd in rookmelders, welke moet je kopen?

“In principe zijn alle rookmelders in Nederland goed. Anders mogen ze hier niet worden verkocht.”

 

 

Vraag: Wat zijn de tips voor mensen die zelf een rookmelder ophangen?

“Hang ze zo centraal mogelijk op. Voor het beste effect moet je hem 50 centimeter uit de hoek, uit de nok of vanaf de muur hangen. En op elke etage moet er eentje komen. En hang in een verblijfsruimte waar een vluchtroute doorheen loopt, ook een rookmelder op.”

 

 

Vraag: En welke gevolgen heeft het voor rokers?

“Rokers hoeven zich geen zorgen te maken, want de melder zal niet afgaan bij een sigaretje of sigaartje.”