fbpx

Stat-X Aerosol blussysteem

Op deze pagina vertellen wij meer over het Stat-X Aerosol blussysteem. Ook leest u meer over het periodiek onderhoud aan het Stat-X Aerosol blussysteem op schepen. Vecened is gespecialiseerd in het onderhoud aan Stat-X Aerosol op schepen.

Stat-X is als blusmiddel toonaangevend op het gebied van brandbestrijding op schepen. Het innovatieve Stat-X Aerosol systeem heeft de unieke eigenschappen om op een effectieve en betrouwbare manier branden aan boord van schepen te bestrijden en de veiligheid te waarborgen. Dit systeem wordt onder andere toegepast in de scheepvaart.

 

Wat is  een aerosol  blussysteem?

Om een brand te laten ontstaan en in stand te houden, zijn brandstof, zuurstof en hitte nodig. Deze drie elementen vormen samen de bekende branddriehoek. Veel blusmiddelen zijn gericht op het elimineren of verminderen van één van deze elementen, zoals het verwijderen van zuurstof of de hitte weg te nemen.

 

 

Blusaerosol richt zich daarentegen op een vierde element: de kettingreactie die de brand in stand houdt. Het blusvermogen van aerosol ligt dus niet bij verstikking of koeling, maar bij het verstoren en onderbreken van deze kettingreactie. Daarom is blusaerosol geschikt voor het blussen van diverse soorten branden, waaronder branden met de betrokkenheid van vaste stoffen, vloeistoffen en/of gassen. Het systeem is uitermate geschikt in de scheepvaart.

 

Video – Stat-X Aerosol

 

 

Waarom Stat-X Aerosol blussysteem?

 • Effectief: Stat-X Aerosol biedt een snelle en effectieve brandbestrijding.
 • Compact: de Stat-X aerosol bluseenheden zijn compact en licht in gewicht. Daarmee zijn deze ideaal voor installatie in kleinere ruimtes van schepen, zoals machinekamers.
 • Minimale schade: Stat-X Aerosol heeft een snelle blussende werking en voorkomt zo verdere schade aan apparatuur.
 • Milieuvriendelijk: De aerosol-technologie is ontworpen met het oog op duurzaamheid en minimaliseert de impact op het milieu, met een lage uitstoot van schadelijke stoffen.

 

 

Onderhoud Stat-X Aerosol blussysteem – scheepvaart

Bij Vecened begrijpen wij dat het periodiek onderhouden van uw Stat-X Aerosol systeem essentieel is om maximale prestaties en betrouwbaarheid te garanderen. Daarom biedt Vecened u gespecialiseerd onderhoud aan voor Stat-X Aerosol.

Onze monteurs hebben een speciale cursus gevolgd en zijn gecertificeerd voor het onderhouden van Stat-X Aerosol systemen in de scheepvaart.

 

 

Waarom Kiezen voor Vecened Onderhoudsservice 

 • Gecertificeerde Experts: Ons team bestaat uit gecertificeerde professionals met uitgebreide kennis in het onderhouden van Stat-X Aerosol blussystemen.
 • Nauwkeurigheid en Grondigheid: We voeren elk onderhoudsbezoek met de grootste nauwkeurigheid en grondigheid uit. Van inspecties en tests tot vervanging van componenten indien nodig.
 • Originele Onderdelen: Als erkende serviceprovider voor Stat-X Aerosol blussystemen in Nederland gebruiken we alleen originele onderdelen van de hoogste kwaliteit.
 • Snelle Respons: Wij begrijpen dat tijd cruciaal is. Daarom streven we naar een snelle respons op uw onderhoudsverzoeken.

 

 

Onderhoudsschema Stat-X Aerosol blussystemen

Het is  onderhoud te laten uitvoeren aan het Stat-X Aerosol op uw schip. Alleen zo bent u er zeker van dat het systeem klaar is om te reageren in geval van een noodsituatie.

Het onderhoud van een Stat-X Aerosol systeem is gericht op het waarborgen van de optimale werking en prestaties van het systeem.

 

 • Visuele Inspectie: De gecertificeerde technicus van Vecened voert een grondige visuele inspectie uit van het gehele Aerosol-systeem.
 • Functionele test: Het systeem wordt getest om te controleren of alle bedieningsfuncties correct werken (Inclusief tijdvertraging, Sirene, Ventilatiestop, Activering van Electrische lus Led-Indicatoren).
 • Bekabeling: Controle Hoofdstroomvoorziening en Noodstroomvoorziening (Correct type bekabeling (Brandwerend) Controle kabelgeleiding van circuit.
 • Tekst pictogrammen: Controle op aanwezigheid.
 • Vervanging componenten: Indien nodig worden versleten of beschadigde componenten vervangen door originele onderdelen van de fabrikant.
 • Documentatie en Rapportage: Na afloop van het onderhoudsbezoek wordt een rapport opgesteld waarin de werkzaamheden worden gedocumenteerd, samen met eventuele aanbevelingen.

 

 

Vecened is uw partner voor onderhoud van Stat-X in de scheepvaart

Bij Vecened staat uw (brand)veiligheid altijd voorop. We zijn trots op onze rol als partner van de K&G Groep om service en onderhoud werkzaamheden aan het Stat-X Aerosol Blussystemen te mogen uitvoeren. 

 

Neem contact met ons op

Wilt u meer weten over ons onderhoudsservice voor Stat-X Aerosol of een afspraak maken voor een onderhoudsbezoek? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Ons deskundige team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het waarborgen van de brandveiligheid op uw schepen.

BelApp of vul ons aanvraagformulier in voor een scherpe offerte.

Offerte aanvragen