fbpx

Keuring klimmateriaal en valbeveiliging

Werken op hoogte brengt risico’s met zich mee. Het is daarom voor de werkgever en je medewerkers van groot belang dat klimmateriaal en valbeveiliging jaarlijks worden gekeurd. Onder klimmateriaal en valbeveiliging vallen onder andere:

 

 

Naast dat het periodiek keuren van ladders, trappen, steigers en valbeveiliging wettelijke verplicht is, wil je er als werkgever natuurlijk ook zeker van zijn dat er met veilige en goedgekeurde klimmateriaal wordt gewerkt.

 

Deskundige keuring

Ben je op zoek naar een keuringsbedrijf voor klimmateriaal en valbeveiliging?  Vecened is een deskundig keuringsbedrijf. Wij keuren alle soorten klimmateriaal en valbeveiliging zoals trappen, ladders, steigers en valbeveiliging volgens NEN richtlijnen. Ook keuren wij houtenladders en vaste ladders.

Vraag nu direct een offerte of maak een afspraak met onze adviseur voor persoonlijk advies over het keuren.  

Offerte aanvragen

 

 

Waarom een periodieke keuring?

Werken op hoogte brengt extra risico’s met zich mee. In verband met de veiligheid en de wettelijke verplichtingen, is het van groot belang dat klimmateriaal jaarlijks geïnspecteerd worden.

Verschillende factoren kunnen van invloed zijn op de levensduur van klimmateriaal. Vooral intensief gebruik kan van invloed zijn op de levensduur. Daarnaast worden klimmaterialen  onder wisselende omstandigheden gebruikt en zijn daardoor onderhevig aan slijtage.

 

Periodieke keuring is verplicht

De Arbo-wet verplicht werkgevers dat er wordt gewerkt met veilig klimmateriaal. Dit geldt voor al het klimmateriaal zoals trappen, ladders, steigermateriaal en persoonlijke valbeveiliging.

Alleen door het klimmateriaal periodiek te laten controleren weet je zeker dat het klimmateriaal veilig te gebruiken is. Ook kun je dan als werkgever aantonen dat er wordt gewerkt met veilig klimmateriaal 

 

 

Hoe vaak moet klimmateriaal en valbeveiliging worden gekeurd

Als werkgever wil je dat er in het bedrijf wordt gewerkt met veilige klimmateriaal. Vanuit de Arbowet bent u ook verplicht om te zorgen voor veilig klimmateriaal.

De Arbowet verplicht werkgevers om klimmateriaal en valbeveiliging minimaal 1x per jaar te laten keuren. Onze inspecteurs geven je graag advies over de inspectiefrequentie

 

 

Hoe werken wij?

 1. De monteur van Vecened inventariseert de aanwezige klimmaterialen en valbeveiliging en controleert of deze voldoen aan de gestelde eisen.
 2. Tijdens de keuring wordt er vooral gelet op vervormingen, sporen van slijtage en de borging  Maar ook op de aanwezigheid van een gebruiksaanwijzing. 
 3. Het klimmateriaal en valbeveiliging wordt voorzien van een sticker goedgekeurd of afgekeurd.
 4. U ontvangt een rapportage van de keuring.

 

 

Klimmateriaal laten keuren door Vecened

Laat trappen, ladders, steigers en persoonlijk valbeveiliging periodiek keuren en onderhouden door Vecened. Wij keuren alle merken. 

 • Eerlijke prijs
 • Afspraak = afspraak
 • Meer dan 15 jaar ervaring
 • Wij leveren kwaliteit

 

 

Ons werkgebied

Wij keuren en onderhouden trappen en ladders in de volgende provincie:

 • Friesland
 • Noord-Holland
 • Groningen
 • Drenthe
 • Flevoland

 

 

 

Wil je een keuring laten uitvoeren? 

Vecened is in het bezit van de juiste certificaten voor het keuren van klimmateriaal en valbeveiliging. Ook beschikken de medewerkers van Vecened over de juiste ervaring voor het uitvoeren van de keuring. 

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. 

Offerte aanvragen