fbpx

Keuring valbeveiliging en veiligheidsharnas

Werken op hoogte brengt risico’s met zich mee. Het is daarom voor de werkgever en je medewerkers van groot belang dat valbeveiliging en veiligheidsharnas jaarlijks worden gekeurd. 

 

 

Naast dat het periodiek keuren van valbeveiliging en veiligheidsharnas wettelijke verplicht is, wil je er als werkgever natuurlijk ook zeker van zijn dat er met veilige en goedgekeurde valbeveiliging en veiligheidsharnas wordt gewerkt.

 

Deskundige keuring

Ben je op zoek naar een keuringsbedrijf voor je valbeveiliging en veiligheidsharnas? Vecened is een deskundig keuringsbedrijf. Wij keuren alle soorten persoonlijke valbeveiliging volgens NEN richtlijnen.

Vraag nu direct een offerte of maak een afspraak met onze adviseur voor persoonlijk advies over het keuren.  

Offerte aanvragen

 

 

Waarom een periodieke keuring?

Werken op hoogte brengt extra risico’s met zich mee. In verband met de veiligheid en de wettelijke verplichtingen, is het van groot belang dat valbeveiliging en veiligheidsharnassen jaarlijks geïnspecteerd worden.

Verschillende factoren kunnen van invloed zijn op de levensduur van valbeveiliging. Vooral intensief gebruik kan van invloed zijn op de levensduur. Daarnaast wordt valbeveiliging onder wisselende omstandigheden gebruikt en zijn daardoor onderhevig aan slijtage.

 

Periodieke keuring is verplicht

De Arbo-wet verplicht werkgevers dat er wordt gewerkt met veilige valbeveiliging. Dit geldt ook voor al het overige klimmateriaal zoals:  ladders, trappen, steigers en rolsteigers.

Alleen door valbeveiliging periodiek te laten controleren weet je zeker dat het veilig te gebruiken is. Ook kun je dan als werkgever aantonen dat er wordt gewerkt met veilige valbeveiliging . 

 

 

Hoe vaak moeten valbeveiliging en veiligheidsharnassen

Als werkgever wil je dat er in het bedrijf wordt gewerkt met veilige valbeveiliging en veiligheidsharnassen. Vanuit de Arbowet bent u ook verplicht om te zorgen voor veilige persoonlijke valbeveiliging.

De Arbowet verplicht werkgevers om valbeveiliging en veiligheidsharnassen, minimaal 1x per jaar te laten keuren. Onze inspecteurs geven je graag advies over de inspectiefrequentie

 

 

Hoe werken wij?

 1. De monteur van Vecened inventariseert de aanwezige valbeveiliging controleert of deze voldoen aan de gestelde eisen.
 2. Tijdens de keuring wordt er vooral gelet op vervormingen, sporen van slijtage en de borging. Maar ook op de aanwezigheid van een gebruiksaanwijzing. 
 3. De valbeveiliging worden voorzien van een sticker goedgekeurd of afgekeurd.
 4. U ontvangt een rapportage van de keuring.

 

 

Valbeveiliging en veiligheidsharnassen laten keuren door Vecened

Laat valbeveiliging periodiek keuren en onderhouden door Vecened. Wij keuren alle merken. 

 • Eerlijke prijs
 • Afspraak = afspraak
 • Meer dan 15 jaar ervaring
 • Wij leveren kwaliteit

 

 

Ons werkgebied

Wij keuren en onderhouden valbeveiliging in de volgende provincie:

 • Friesland
 • Noord-Holland
 • Groningen
 • Drenthe
 • Flevoland

 

 

 

Wil je een keuring laten uitvoeren? 

Vecened is in het bezit van de juiste certificaten voor het keuren van valbeveiliging. Ook beschikken de medewerkers van Vecened over de juiste ervaring voor het uitvoeren van de keuring. 

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. 

Offerte aanvragen