fbpx

Keuring Brandhaspel – Brandslanghaspel

De periodieke keuring van brandslanghaspels  is een wettelijke verplichting voor alle bedrijven in Nederland.

 

Ben je op zoek naar een keuringsbedrijf voor je brandslanghaspels? Vecened is een REOB erkent onderhoudsbedrijf. Wij keuren en onderhouden alle merken en soorten brandslanghasepls. Vraag nu direct een offerte of maak een afspraak met onze adviseur voor persoonlijk advies over het keuren en onderhouden brandslanghasepels. 

Offerte aanvragen

 

 

Periodieke keuring brandhaspels is verplicht

De meeste bedrijven en organisatie hebben brandslanghaspels in het pand of aan boord van hun schip. De periodieke keuring van brandslanghaspel is verplicht voor Nederlandse bedrijven en organisaties.

 

 

Hoe vaak moeten brandhaspels worden gekeurd

Volgens de Nederlandse wet ben je verplicht om brandslanghaspels 1 x per jaar te laten controleren door een REOB onderhoudsbedrijf.

Indien brandslanghaspels niet periodiek zijn gekeurd kan dit leiden tot een boete. In het ergste geval kan het zijn dat een brandverzekering niet uitkeert na een brand.

 

 

REOB-erkende bedrijven

Het is belangrijk dat de brandslanghaspels gekeurd worden door een REOB erkend bedrijf. REOB staat voor de Regeling voor de Erkenning van Onderhoudsbedrijven Kleine Blusmiddelen.

De keuring van brandslanghaspels valt onder de NEN EN 671-3. Tijdens controle en onderhoud aan een brandslanghaspel wordt onder andere de keerklep gecontroleerd, de slang, de haspel + binnenwerk, de spuitkop, waterdruk en de slanggeleider. Ook hangen dergelijke brandhaspels in een kast of achter een daarvoor bestemde afscherming, ter voorkoming van schade van buitenaf.

 

 

Hoe werken wij?

 1. De monteur van Vecened inventariseert de aanwezige brandslanghaspels en controleert of de haspels voldoen aan de gestelde eisen.
  1. Controle: de keerklep, de slang, de haspel, binnenwerk, de spuitkop, waterdruk en de slanggeleider.
 2. Ook wordt bekeken of de brandhaspels op de juiste plek hangen en of er voldoende blusmiddelen aanwezig zijn.
 3. De brandslanghaspels worden vervolgens goedgekeurd of afgekeurd.
 4. U ontvangt een rapportage van de keuring.

 

 

Brandslanghaspel keuring door Vecened

Laat uw brandslanghaspels periodiek keuren en onderhouden door Vecened. Indien er ook brandblussers aanwezig zijn, kunnen wij deze ook direct meenemen in de keuring. Wij keuren alle merken brandslanghaspels. 

 

Uw voordelen

 • Eerlijke prijs
 • Afspraak = afspraak
 • Meer dan 15 jaar ervaring
 • Wij leveren kwaliteit

 

 

Ons werkgebied

Wij keuren en onderhouden brandslanghaspels in de volgende provincie:

 • Friesland
 • Noord-Holland
 • Groningen
 • Drenthe
 • Flevoland

 

Wij werken landelijk voor brandbeveiliging & veiligheidsmiddelen op schepen

 

 

Wil je een keuring laten uitvoeren? 

Vecened is in het bezit van het REOB certificaat. Ook beschikken onze medewerkers van Vecened over het diploma REOB. Daarnaast hebben onze medewerkers meer dan 20 jaar ervaring in brandbeveiliging en veiligheidsmiddelen.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. 

Offerte aanvragen