fbpx

Keuring Brandblussers

De periodieke keuring van brandblussers – poederblussers, schuimblussers en CO2 blussers – is een wettelijke verplichting voor alle bedrijven in Nederland.

 

REOB erkenning

Ben je op zoek naar een keuringsbedrijf voor je brandblusser? Vecened is een REOB erkent onderhoudsbedrijf. Wij keuren en onderhouden alle merken en soorten brandblussers. Vraag nu direct een offerte of maak een afspraak met onze adviseur voor persoonlijk advies. 

Offerte aanvragen

 

 

Periodieke keuring is verplicht

De meeste bedrijven en organisatie hebben meerdere brandblussers in het pand of aan boord van hun schip. De periodieke keuring van deze brandblusser is verplicht voor Nederlandse bedrijven en organisaties.

 

 

Waarom een periodieke keuring?

Verschillende factoren kunnen van invloed zijn op de levensduur van brandblusser. Vooral de omgevingsfactoren in de ruimte waar de brandblusser staat is van invloed op de levensduur.

Alle soorten brandblussers zijn zeer gevoelig voor vocht waardoor corrosie (roest) ontstaat. Hierdoor is het mogelijk dat brandblussers niet meer werken.

Corrosie is daarom één van de belangrijkste factoren waarop een brandblusser wordt gecontroleerd. Er zijn verschillende factoren die corrosie kunnen bevorderen, zowel interne als externe factoren.

 

 

Hoe vaak moeten brandblussers worden gekeurd

In de onderhoudsnorm NEN 2559 staat dat brandblussers minimaal 1 x per jaar dienen te worden gekeurd. . Het onderhoud dient te worden uitgevoerd door een REOB onderhoudsbedrijf.

Indien blusmiddelen niet periodiek zijn gekeurd kan dit leiden tot een boete. In het ergste geval kan het zijn dat een brandverzekering niet uitkeert na een brand.

 

Let op: Ook kan het zijn dat je door de overheid of door je verzekering verplicht bent om vaker de blusmiddelen binnen je bedrijf te laten controleren. Bekijk daarom altijd goed je brandverzekeringspolis. 

Ons advies: laat het onderhoud 1x per jaar uitvoeren. 

 

 

REOB-erkende bedrijven

Het is belangrijk dat de brandblussers en andere blusmiddelen gekeurd worden door een REOB erkend bedrijf. REOB staat voor de Regeling voor de Erkenning van Onderhoudsbedrijven Kleine Blusmiddelen.

 

Hoe werken wij?

 1. De monteur van Vecened inventariseert de aanwezige blusmiddelen en controleert of de brandblussers voldoen aan de gestelde eisen.
 2. Ook wordt bekeken of de brandblussers op de juiste plek hangen en of er voldoende blusmiddelen aanwezig zijn.
 3. De blusmiddelen worden goedgekeurd of afgekeurd.
 4. U ontvangt een rapportage van de keuring.

 

 

Brandblusser keuring door Vecened

Laat uw brandblussers – Poederblussers Schuimblussers, Eco schuimblussers en CO2 blussers – periodiek keuren en onderhouden door Vecened. Wij keuren alle merken brandblussers

Wij zijn REOB erkent onderhoudsbedrijf.

 

Je voordelen

 • Eerlijke prijs
 • Afspraak = afspraak
 • Meer dan 15 jaar ervaring
 • Wij leveren kwaliteit

 

 

Ons werkgebied

Wij keuren en onderhouden brandblusser in de volgende provincie:

 • Noord-Holland
 • Groningen
 • Drenthe
 • Flevoland

 

Wij werken landelijk voor brandbeveiliging & veiligheidsmiddelen op schepen

 

 

 

Wil je een keuring laten uitvoeren? 

Vecened is in het bezit van het REOB certificaat. Ook beschikken onze medewerkers van Vecened over het diploma REOB. Daarnaast hebben onze medewerkers meer dan 20 jaar ervaring in brandbeveiliging en veiligheidsmiddelen.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. 

Offerte aanvragen